Oare Vladescu e mai breaz ca Boc cand vine vorba de economie?

O sa fiu nitel malitios, fiindca nu pot rezista. De acord cu Vladescu, cand spune ca Boc nu intelege treburi macroeconomice, eu unul as fi nitel mai realist si dur in consecinta. Boc habar n-are pe ce lume e, daramite sa stie ce-i aia economie si cu ce paine se mananca.

Dar domnu’ Vladescu, nu va suparati domne, cat timp ati fost ministru la finante, n-ati schimbat nenorocirea aia de percepere a TVA-ului. Ce-i asa de greu, ca statul sa perceapa TVA-ul la incasarea facturii si nu la emiterea ei?Parca dumneavoastra erati mai cu capul pe umeri, parca dumneavoastra chiar vroiati ca economia sa mearga cat de cat, nu sa fie strangulata de o superfiscalitate.

Oricat il detest pe Boc, dumnealui macar are circumstante atenuante, nu e economist si e suficient de destept cat sa respire si sa dea din brate dupa cum ii canta Basescu, dar dumneavoastra Dle Vladescu n-aveti scuza.

Simplul fapt, ca ati pus „speranta” salvarii bugetului pe porcaria aia de lege de scadere a pensiilor, ilegala fiind, dovedeste foarte mult, ce creier impotent intr-ale economiei aveti. Primitivismul dumneavoastra economic dicteaza asa, „ba sunt prea idiot ca sa colectezi bani din economia neagra si gri, asa ca ii impovarez mai mult pe aia, care muncesc si cotizeaza in mod cinstit”. Desi, nu a fost ideea dumneavoastra sa majorati TVA-ul, ati mers cu aceasta masura hiperinflationara. Ar fi folositor pentru cititori sa stie, ca doar 40% din tranzactiile financiare din Romania se fac in lei. Aici este marea slabiciune a leului, pe langa faptul, ca n-are productie fizica in spate ca sa-l faca stabil si puternic.

In concluzie, ciocu’ mic, vorba uneia dintre colegele dumneavoastra de partid. Abraham Lincoln spunea, sa mergi pe acelasi drum cu cel ce merge drept, dar cand acesta se abate de la drumul drept, abata-te si tu de la el.

Dumneavoastra n-ati facut asta, ati mers pe drumul gresit cu personajele gresite.

Anunțuri

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: