Evaziunea… O problema de securitate nationala… Vai sa mor daca stiam

Directorul directiei de audit din cadrul BNR, Eugen Radulescu a afirmat azi, ca evaziunea fiscala a devenit o problema de securitate nationala. A mai adaugat ca evaziunea creeaza mari distorsiuni concurentiale si ca este nevoie de o decizie politica pentru a se ajunge la plata corecta a impozitelor si taxelor.

Pai unde ati fost domne in 20 de ani? De abia acuma v-ati trezit sa strigati SOS-ul economic? Pe vremea lu’ Tariceanu cand cresteau importurile si consumul intern pe credit nu ati sarit de cur in sus sa trageti un semnal de alarma si sa va confruntati cu executivul, prin informarea corecta a opiniei publice. Chiar daca BNR-ul n-are atributii de stabilire a fiscalitatii, trebuia luata o atitudine ferma, ca vorba aia, cum mama dracu sa mentii o politica monetara coerenta si stabila, cand bugetul tarii incaseaza fix un rahat din taxe si impozite, in timp ce-si cheltuieste banii pe porcariile clienteliste transpartinice. Ne mai miram, ca nu suntem in stare sa avem servicii medicale, educationale si infrastructura decenta, ne mai miram ca platim pensiile cu bani imprumutati? N-a iesit nimeni de la BNR sa zica, stati fratilor ca prima transa din imprumutul de la FMI se duce la banci, n-are rost sa indatoram cetateanul roman pentru niste schimburi de volum de valuta, stati pe niste rezerve colosale, ce totalizeaza aproximativ pretul a doua reactoare nucleare si leul tot slab e.

A combate evaziunea fiscala inseamna a opri coruptia si a-i pedepsi pe cei responsabili de incalcarea legii, dar in 20 de ani cine dracu a facut puscarie pe fond si nu pe arestare preventiva? Basescu si guvernul prefera sa-i sugrume pe oamenii aia (pe fraieri) care-si platesc taxele si impozitele, care’s putini la nr comparativ cu aia care nu platesc (desi au de unde), ii sugruma majorand taxe, in loc sa faca exemplu din neplatitori (din marii corupti). Nu e logic ca e mai bine ca rata de incasari sa fie cat mai apropiata de 100% pe taxe si impozite mici, decat sa ai o rata de 30% cu taxe si impozite mari?

Tacerea e o alta forma de acceptare/sprijinire, BNR-ul a fost complice si inca este pana cand nu va critica pe buna dreptate toate actiunile guvernului Basescu-Boc-Udrea, dar pentru asta iti trebuie coloana vertebrala si ceva portocale. Doar reprezentati (ar trebui)  interesele publice si private, incercati sa le reprezentati interesele privatilor care respecta legea, daca vreti sa vina investitii straine, daca vreti grad de colectare mai bun de taxe, daca vreti creere de locuri de munca, daca vreti ca Romania sa mai existe ca stat modern si nu ca o feuda pentru fanariotii neamului si o colonie de plantatie pentru finantele straine.

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: