Cum e cu plantele modificate genetic si cu vocile virgine?

Dupa cum zice si titlul e timpul ca puritanii astia verzi sa aiba mintile bagate in cap. Hai sa incepem cu niste principii de baza, calitatea semintelor de-alungul miilor de ani, de cand omul a descoperit agricultura s-a schimbat si s-a schimbat in bine. Daca e sa comparam graul din zilele noastre cu graul salbatic de pe vremea popoarelor migratoare, pai n-ai putea sa faci nimic cu el. Calitatile sale nutritive ar fi foarte scazute, comparativ cu graul contemporan, n-ar rezista conditiilor mediului si nici nu s-ar putea face agricultura intensa din cultivarea lui. Asemeni oricaror lucruri, plantele se schimba odata cu ceilalti factori ce totalizeaza biosfera, litosfera si spatiul interplanetar.

Ce presupune modificarea genetica a unor plante si ce scop servesc aceste modificari? Organismele modificate genetic au schimbari specifice introduse in ADN-ul lor. Aceste schimbari/gene schimbate pot fi introduse via seringi/tun de gene si, sau inlaturate prin aceste metode. Aceste feluri de schimbari se produc natural prin penetrarea membranei celului de catre elemente de ADN exogen. Metoda artificiala presupune atasarea respectivelor gene unui virus, sau pur si simplu introducerea fizica de bucati specifice de ADN in celulele plantei. Alte metode folosesc exploatarea de transfer natural de gene, cum ar fi abilitatea agrobacteriilor de a transfera material genetic plantelor si abilitatea lentivirusurilor (virusuri lente) de a transfera gene celulelor animale.

Deci nu ne confruntam cu probleme de morala, sau etica pe care le are clonarea umana si nu ne confruntam cu otrava.

Cercetatori romani chiar si-au expus patenturile lor la targul de plante modificate genetic din anul acesta, avand niste hibridizari interesante. De ce sunt necesare si cu ce sunt superioare plantele modificate genetic? In primul rand, modificarile relevante aduc un plus de productivitate a recoltelor, chiar si in conditii climatice saracacioase, imbunatatesc capacitatea de rezistenta a plantelor la daunatori, fara a mai fi necesara stropirea lor cu insecticid, imbunatatirea solului prin controlarea circuitului natural de saruri minerale si azot, cresterea volumului plantei, accelerarea maturizarii acesteia etc.

Daca imi amintesc bine, acu 2 ani o organizatie parte a ONU a spus public, negru pe alb, ca productia globala agriculturala trebuie sa se dubleze pentru a se rezolva problema foametei in lume. Doamne ce potential enorm are solul tarii asteia sa produca mancare, nu numai pentru noi romanii, dar si pentru ceilalti oameni. Potrivit celor de la nationmaster.com Romania are un potential agricol de 63.11% din suprafata totala a tarii.

Sa revenim la ce inseamna businessul organismelor modificate genetic pentru Romania. Potrivit asociatiei de producatori agronomi acest sector ar aduce in tara peste un miliard de euro in investitii straine. Foarte putin in comparatie cu ce are nevoie agricultura nationala ca sa functioneze optim, dar totusi acesti bani nu-s de aruncat.

Haideti acum sa revenim la vocile virgine care incearca sa se prezinte pe ele insele, ca tamaia, si sa prezinte plantele modificate genetic ca dracu’. TOTUL E MODIFICARE GENETICA! De la faptul ca faci antrenament cu greutati, ca te uiti la televizor, ca mananci, ca iei medicamente, ca racesti, ca te expui la radiatiile solare, la radiatiile cosmice venite din nebuloasa Crab si nu numai, pe scurt, totul e schimbare. Nu exista o stare carteziana in care o balanta ezoterica aduce numai bine, niciodata nu a existat asa ceva, intrebati-i pe dinozauri, daca mai gasiti vreunu. Perfectiunea nu este o stare carteziana (fixa) si, sau absoluta, perfectiunea este insasi schimbarea, de la o stare de organizare anume, la alta stare de organizare mai inalta. Asa cum zicea Leibniz, „Nu pot concepe substante in esenta lor goala/nuda fara activitate, activitatea fiind trasatura de baza a substantelor in general”…

Asa ca sa lasam mofturile, frica, schizofrenia si propriile idiosincrazii la cosul de gunoi si sa stam sa analizam cat de mult a schimbat sfera cognitiei umane (noosfera), atat biosfera cat si sfera abiotica, ca volum si calitate.

Sa nu cadem, cum au cazut si inca multi cad in tabara doctrinei social darwiniste, in care supravietuieste cel puternic, deoarece stiintei nu-i este permisa a schimba soarta celor fara de noroc pentru a-i salva pe cei ce nu s-au nascut cu un sistem imunitar bun, pe cei ce s-au nascut cu boli, pe cei ce s-au nascut cu dizabilitati, pe cei ce s-au imbolnavit, pe cei ce s-au accidentat s.am.d. Progresul nu trebuie oprit din frica de necunoscut; Nu trebuie sa fim precum Hamlet.
De aceea cercetarea in domeniul organismelor modificate genetic trebuie sa mearga inainte pentru binele omenirii.

Ca sa constientizati noosfera ca manifestarea unei forte creative avand propria sa ontologie, asa cum biosfera si litosfera le au p’ale lor; Cum ideile mintii umane au croit si condus fibra materiei vii si neanimate, ideile neavand substanta materiala. Cum noeticul schimba si reorganizeaza celelalte doua faze de existenta spatial-temporale, noosfera fiind distincta de celelalte doua, insa nu separata, asa cum biosfera foloseste abioticul pentru viata, viata tragandu-se din viata, functionand distinct de litosfera, dar nu separat.

Cand puteti ingloba aceste 3 faze spatial-temporale ale existenti intr-un gestalt (intreg), atunci descoperiti adevarul adevarat.

Voi dezvolta subiectul noosferei in textele mele urmatoare, unde o sa faceti cunostinta cu Alexander Gurwitsch si Vladimir Vernadsky.

Anunțuri

Etichete: , , , , , ,

2 răspunsuri to “Cum e cu plantele modificate genetic si cu vocile virgine?”

  1. Cocina Says:

    intersant subiect ai abordat. Bravo

  2. helsworth Says:

    Thanks dude 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: