Japonia isi dezvolta primul reactor nuclear pe TORIU

Acu 3 zile in Tokyo la intalnirea de afaceri Keidanren, nume mari din industria japoneza precum Toyota, Toshiba si Hitachi au dezvaluit planurile lor pentru aplicarea tehnologiei internationale Reactorul de toriu si sare topita Inc (ITh-MSR), in scopul de a crea primul reactor pe toriu si sare topita din lume.

Reactorul foloseste fluorid de toriu, care este dizolvat in sare topita compusa din litiu si fluorid de beriliu (Flibe). Th-MSR-ul foloseste combustibil lichid, astfel nu numai ca nu produce plutoniu, dar actioneaza ca un incinerator, arzand combustibil si producand deseu radioactiv mai putin.

Principalul motiv pentru care Japonia opteaza pentru aceasta tehnologie si pentru dezvoltarea ei este acela ca, in caz de cutremur nu s-ar produce nicio catastrofa. Japonia este situata intr-o zona de risc seismic foarte mare, asta presupune probleme in cazul reactoarelor traditionale care functioneaza sub presiune mare. Spre deosebire de acestea Th-MSR-ul functioneaza sub presiuni mai mici si chiar daca s-ar elibera toriul cu sare topita din cauza unui cutremur, s-ar solidifica in sticla fara a produce pagube umane sau materiale.

Inca din anii ’90, cu mult inainte ca programul nuclear indian sa fie dezvaluit lumii, savantii japonezi din domeniul nuclear vizitau institutiile indiene in care se cerceta combustibilul nuclear pe baza de toriu.

Daca Japonia ar face schimb de sol cu Rusia, pai ei ar domina intreaga lume, atat ca tehnologie, putere economica, militara, infrastructura, educatie, servicii sociale etc.

Etichete: , , , , , , , ,

Un răspuns to “Japonia isi dezvolta primul reactor nuclear pe TORIU”

  1. Japonia isi dezvolta primul reactor nuclear pe TORIU - Ziarul toateBlogurile.ro Says:

    […] Japonia isi dezvolta primul reactor nuclear pe TORIU Fri Oct 08, 2010 11:01 am Acu 3 zile in Tokyo la intalnirea de afaceri Keidanren, nume mari din industria japoneza precum Toyota, Toshiba si Hitachi au dezvaluit planurile lor pentru aplicarea tehnologiei internationale Reactorul de toriu si sare topita Inc (ITh-MSR), in scopul de a crea primul reactor pe toriu si sare topita din lume. Reactorul foloseste fluorid de toriu, care […] […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: