Nu cred, nu cred, nu cred domne, nu cred

Nu mai pot cu deontologia… Unii zic ca presa-i afacere, altii zic ca nu-i asa ceva. Daca e sa facem comparatie intre filozofia AP-ului si cea a AFP-ului atunci vedem unde-i rost de banet pentru matu’ gros si unde-i rostu’ stiloului liber, ma rog, tastei libere ca vorba aia suntem in epoca comPUTerelor.

Cert e un lucru, n-ai cum sa invoci deontologia atata timp cat marea parte a populatiei a unei tari NU ARE un nivel de trai DECENT. Sa vorbim de ce e bine sa spui, cand, unde si cum, cand romanilor le e groaza de ziua de maine, ca vor mai veni alte valuri de scumpiri, de taieri salariale, de concedieri, de accidente pe drumuri, in spitale, de crime, de umilire publica de catre putere si alte nenorociri…

Probelma nu-i ca unu la TVR baga gluma cu, „Nevasta a luat casa foc! Dar simt miros de zahar ars… Pai ce te miri nu ziceai ca ma-ta-i diabetica?” (and FYO darile in judecata pe motivul unor astfel de glume nu stau in picioare pentru simplul fapt ca sunt glume si sunt scoase pe gura ca atare; pe sistemu’ asta hai sa ne ceara daune toti cei cu numele de Gheorghe, sau Caisa atunci cand dam exemplu ca, „Ba nu-l pui pe Gheorghe sau pe Nea Caisa la rang de secretar de stat, ca nu-i pe felie”), problema presei si a posturilor publice este ca NU mai EDUCA, NU mai INFORMEAZA; La TVR piticul porno (cum e ironizat Boc in Tricolorul) sterge pe jos cu toti care-i pun intrebari adevarate/pertinente, in timp ce la posturile private unii ii ataca pe unii, pana cand astia le ofera niste contracte de publicitate, apoi dispar editorialele taioase, inceteaza anchetele jurnalistice si se incuie sertarul, iar cheia se pastreaza bine.

Uitati aici hal de dialog (ce-i drept luat prin monitorizari ilegale, de niste securisti ce-o freaca „in interesul securitatii tarii”):

Faceti abstractie de fazele cu pula mea, problema e calitatea mesajului discutiei, pana la urma despre ce cacat vorbesc astia doi? Eu unu n-am inteles nimic din ce zice asa zisul formator de opinie Bogdan Chireac si cand spun n-am inteles nimic, ma refer de ce sa vorbesti cu un troglodit precum Cocos care-l apara pe Basescu in viata privata asa cum il apara un monah pe Sfantu’ Duh?

In concluzie, lasati-ne cu deontologia… E bine cu ea, frumoasa e ea si sublima, dar vorba aia lipseste cu desavarsire, fiindca nu exista platforma ca s-o sustina/permita. Acea platforma se numeste civilizatie, iar civilizatia nu s-a cladit cu joburi de birou, ci cu drumuri, poduri, cai ferate, agricultura, irigatii, sisteme de apeducte, industrie si energie. Cum sta Romania la capitolele astea? Exact…

Nu cred ma, nu cred!

Anunțuri

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: