Scumpiri, oh, glorioase scumpiri!

Pe 1 octombrie se comunica noul curs euro, de catre Banca Centrala Europeana si asta nu va fi de bine pentru noi. De ce? Fiindca la noi accizele sunt calculate in euro, iar romanii platesc accize pe tutun, pe curent, pe combustibil, pe taxa auto etc.

Cum castiga statul din aceste metode de calcul si cum pierd romanii? Pai e simplu; Cand euro creste, statul castiga (din TVA mai ales), romanii pierd deoarece majoritatea produselor din piata sunt de import, cand leul se depreciaza, iarasi statul castiga fiindca oamenii trebuie sa scoata mai mult din buzunar, in timp ce cheltuielile guvernmantale se reduc ca valoare. Daca ambele aceste situatii se intampla (si se intampla frecvent), atunci statul a castigat de 2 ori, in timp ce cetateanul a pierdut de 2 ori.

Avand in vedere ca deja e frig si iarna inca n-a venit, sa vedeti ce misto o sa fie pentru euro si ce nasol o sa fie pentru leu. D’aia consider ca Isarescu a fost si e un prost, deoarece nu a aranjat un curs fix pentru leu in raport cu dolarul, sau macar sa fi inscris leul in cadrul ERM-ului (European Exchange Rate Mechanism). Eu as fi preferat sa fixam leul fata de dolar, deoarece ar fi tinut preturile la gaz/benzina/motorina stabile.

Asa ca dragi cetateni pregatiti-va de noi scumpiri si sa fim cu totii fericiti ca austeritatea schachtiana (nazista) va echilibra bugetul tarii.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un răspuns to “Scumpiri, oh, glorioase scumpiri!”

  1. Scumpiri, oh, glorioase scumpiri! - Ziarul toateBlogurile.ro Says:

    […] Scumpiri, oh, glorioase scumpiri! Sat Oct 30, 2010 14:23 pm Pe 1 octombrie se comunica noul curs euro, de catre Banca Centrala Europeana si asta nu va fi de bine pentru noi. De ce? Fiindca la noi accizele sunt calculate in euro, iar romanii platesc accize pe tutun, pe curent, pe combustibil, pe taxa auto etc. Cum castiga statul din aceste metode de calcul si […] […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: