Osama Bin Laden si SUA

Americanii nu pot stabili cu precizie capacitatile de operare ale grupului clandestin terorist Al-Qaeda. Tot ce stim despre Bin Laden vine din cutia de divertisment numit televizor. Ar putea fi 100 de insi sa zicem, iar numele lui ar putea fi Mohammed sau Billy. De ce sa foloseasca americanii o armata de 100 de mii de soldati intr-o tara muntoasa pentru a extermina 100 de insi, fara a stii daca ei exista, cati sunt exact la numar si unde se afla? Unde-i logica in a cheltui miliarde de dolari din bani publici pentru o astfel de operatiune?
Interesele americane privind modelarea Orientului Mijlociu au fost programate pe termen lung.
Pasul nrul 1:
Talibanii opreau cultivarea macului; Sursa principala de venit prin comertul de opiu. Odata cu invazia americanilor din 2001, productia de opiu a crescut cu 400%. O gramada de alegatii au venit impotriva CIA-ului, spunand ca agentia folosea banii din comertul ilegal de opiu ca sursa de finantare pentru propriile operatiuni. Cati bani sa dea NATO/CIA liderilor tribali ca sa-si tina gura inchisa?
Pasul nrul 2:
Folosirea banilor obtinuti din traficul cu opiu pentru a finanta urmatorul stagiu de conflict in Irak, sub pretextul ca Saddam a fost implicat in atacurile de la 11 septembrie, ca ar avea arme de distrugere in masa si ca ar fi o amenintare pentru statele vecine. Odata ce primele doua rationamente au fost dovedite a fi false, oficialii SUA au putut sustine doar ca „lumea e mai sigura fara Saddam”, justificand astfel cheltuirea a miliarde de dolari din bani publici cu prezenta a sute de mii de militari pentru uciderea unui om si a catorva acoliti de-ai lui. Intre timp SUA a semnat multe contracte, prin care a devenit actionar majoritar in cadrul companiilor nationale petroliere irakiene, pe o perioada de 20 de ani. Organizatiile de aparare a drepturilor omului au concluzionat ca aproximativ 600 de mii de civili au fost ucisi in timpul razboiului. Dar daca petrolul ar putea plati pentru urmatorul stagiu?
Sa nu uitam cladirea 7, care s-a prabusit intr-o maniera controlata fara ca vreun avion sa intre in ea, in timp ce impactul incendiului a fost minim si nu a parut ca ar afecta structura de rezistenta. Cladirea avea 47 de etaje.
Proprietarul cladirii 7, Larry Silverstein declarase ca pompierii l-au sunat si i-au explicat, ca datorita situatiei grave si a personalului limitat, nu puteau sa se angajeze in salvarea cladirii. Potrivit lui Silverstein, o echipa de pompieri si de experti in demolari pot intra intr-o cladire cu 47 de etaje, in ciuda prafului/fumului, fara a avea in prealabil un plan schematic al cladirii si sa planteze in mod strategic explozibil pentru a realiza o prabusire controlata, fara a afecta celelalte cladiri inconjuratoare. Insa o asemenea operatiune nu se poate realiza in decursul a doar sapte ore. Multe echipe de demolari necesita cateva saptamani pentru a realiza o astfel de operatiune. Asta e raspunsul pentru 11 septembrie. O planificare indelungata si minutioasa, realizata de niste oameni din munti imbracati in zdrente, inarmati cu kalashnikovuri care au ingenunchiat CIA-ul si NORADUL (Comandamentul aerospatial nord-american de aparare)?
In concluzie adevaratii responsabili pentru 9/11 nu vor fi pusi la raspundere. Nimeni nu va judeca marii capi ai institutiilor de securite pentru, macar, incompetenta criminala. Cele doua acte legislative de securitate Patriot si Homeland Defense vor ramane in vigoare. Astfel se va continua procesul de eliminare al principiului habeas corpus, se va continua monitorizarea intensiva a zonelor publice si se va continua ascultarea telefoanelor fara mandat. Presedintele Obama deja a semnat documentele legislative pentru continuarea “muncii” predecesorului sau, anume George W. Bush.
Ce spunea Ben Franklin? “Cei ce renunta la libertate pentru a obtine putina securitate temporara, nu merita libertate si nici securitate.“

Asa ca sa nu aplecam urechea la manipularile Washingtonului si mai bine sa ne uitam la Vacanta Mare:


Anunțuri

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: