Economisti de pe alta planeta

De ce sa ne mai miram ca suntem intr-o criza atat de tampita, cand avem astfel de economisti ce vegheaza la mentinerea statu-quoului  iluzioriu si criminal in  consecinta. Vasilescu delireaza cand afirma ca lipsa de dezvoltare tehnologica este unul din motivele crizei. De asemenea vorbeste prostii cand afirma ca Europa este motorul prin care lumea va iesi din criza.

In primul rand tehnologia a avansat foarte mult, problema e finantarea aplicarii ei in industrie, energie, utilitati publice, infrastructura, sanatate si formare profesionala. Trilioanele din bailouturi s-au dus la bancile transnationale gigantice, la speculatori, la cei ce joaca in cazinou cu banii platitorilor de taxe si acestia joaca viitorul posteritatii umane pe derivate financiare. Bancile mici, locale si regionale n-au avut acces la banii din bailouturi. Aceste banci sunt cheie, fiindca ele chiar au nevoie de depozitele oamenilor si ele crediteaza cu adevarat economia reala (intreprinzatorii).Multe dintre ele au avut de suferit de pe urma politicilor de “salvare” a conglomeratelor bancare notorii. A doua afirmatie a lui Vasilescu e o prostie. De ce? Tratatul de la Maastricht Articolul 103 „orice… fel de facilitate de credit cu Banca Centrala Europeana sau cu bancile centrale ale Statelor Membre,… in favoarea institutiilor/organizatiilor de comunitate, guverne centrale, regionale, locale, ori alte autoritati publice, alte corpuri guvernate de lege publica, sau initiative publice ale Statelor Membre va fi interzisa. Articolul 104a de asemenea impune interdictie bancilor private de a oferi discount la creditare (dobanzi favorabile) guvernelor si altor institutii publice. Statele Membre nu au suveranitate asupra crearii de moneda. Aceasta suveranitate e in mana bancherilor privati ce opereaza in cadrul Bancii Centrale Europene. Uniunea Europeana sau mai bine zis Statele Membre nu pot aduna capitalul necesar relansarii adevarate din punct de vedere fizic, nu financiar-monetarist. Alti economisti si asa zisi investitori sperau ca marea China sa le cumpere datoriile/obligatiunile oropsite, ce in mare parte sunt fara de valoare. Americanii sunt pe un drum de autodistrugere sub Obama. Tiriac zicea ieri seara ca americanii sunt smecheri ca nu se imprumuta, ci tiparesc moneda. Tiparirea de moneda e drumul spre hiper-inflatie. Cautati pe google ce a insemnat hiper-inflatia din Republica Weimar, incurajata si garantata de speculatorii si creditorii Tratatului de la Versailles, cand oamenii se duceau cu caruciorul de bani pt a face cumparaturile de baza. Singurul lucru care mentine iluzia prezentei valori a dolarului este reprezentat de tranzactiile petrolistilor OPEC. In momentul in care balonul de aer va pocni, iar valorile umflate ale agregatelor financiare si monetare vor plonja la adevaratul nivel al economiei fizice (diferenta dintre inputul si outputul fizic al economiei mondiale), cei ce detin obligatiuni in dolari si euro vor saraci subit.

O relansare a productiei si capacitatii de consum industrial este imposibila in curenta arhitectura monetar-financiara internationala falimentara; La cat de mort e sistemu’ pute de-ti ia nasul, insa economistii mainstream/de duzina (compatrioti si straini) de mult nu mai au ochi, ori n-au avut niciodata. Nu ii voi numi orbi, fiindca nu vreau sa-i jignesc pe adevaratii nevazatori care citesc mai bine brail, decat economistu’ ziaru’ de business sau bilantul fraudulos al bancilor Inter Alpha.

Solutii sunt, insa acestea prevad falimentul parazitilor financiari internationali si independenta popoarelor fata de institutionalismul suprastatal oligarhic.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: