India cumpara petrol iranian cu aur! Oare sa fie startul unui trend?

Iranul a spus ca va renunta la dolarul american in ceea ce priveste tranzactiile de petrol. India detine cele mai mari rezerve de aur din lume, iar Iranul are suficient petrol. Comoditatile fizice sunt „bani” adevarati, iar petrolul si aurul sunt printre cele mai pretioase comoditati.

18-20% din petrolul consumat de Europa vine din Iran.  Uniunea Europeana sub presiunile Washingtonului a pus interdictie importurilor iraniene. Sanctiunile dau companiilor petroliere 6 luni de a gasi surse alternative de petrol. Insa, Iranul va opri preventiv exporturile catre Europe, inainte de scurgerea celor 6 luni. FMI-ul estimeaza ca pretul petrolului va creste cu 30% pana-n iulie. China si-a manifestat de asemenea dorinta de a achizitiona petrol iranian folosind aur ca mijloc de plata, fiindca si chinezii au rezerve de aur considerabile. Tranzactionarea aurului negru cu aur obisnuit inseamna 2 lucruri: cresterea aurului si scaderea dolarului. Ramane de vazut daca boicotarea dolarului va fi considerata una si aceeasi cu o declaratie de razboi si daca europenii sunt suficient de prosti incat sa schimbe petrolul iranian cu cel rusesc. Insa putem trage concluzia urmatoare; Daca programul nuclear iranian este problema de jure a americanilor, atunci boicotarea dolarului de catre Teheran e problema de facto pentru Washington.

Rezerva Federala americana poate tipari bani ori de cate ori vor oligarhii financiari, din cauza ca cererea de dolari este foarte mare (petrodolarii). Cum se perpetueaza aceasta cerere extraordinara? Prin invadarea tarilor bogate in petrol ce emit o oarecare independenta si suveranitate fata de SUA. Cea mai puternica forta militara din lume este cea americana, ce in mod paradoxal contribuie la deficitul bugetar urias al Statelor Unite si implicit la falimentul tarii.

Anunțuri

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: