Noul premier chinez vrea sa „taie venele natiunii”

Conform informatiilor din The Telegraph, noul premier al Chinei, Li Keqiang vrea sa elimine controlul statului asupra economiei.  Acesta sustine ca efortul va fi dureros, dar necesar pentru cresterea economica a Chinei. “It’s about cutting power, it’s a self-imposed revolution,” he said. “It will be very painful and even feel like cutting one’s wrist.

Li Keqiang are CV-ul patat, deoarece acesta a incercat sa bage sub pres un scandal in care oameni au fost infectati cu HIV-SIDA, ca urmare a unei sesiuni prost organizate de donare de sange. Acest Keqiang pregateste terenul pentru furtul tranzitiei, furt prin care au trecut tari precum Rusia, Ucraina, Romania, Bulgaria, si altele. Tranzitia la asa zisa economie de piata este una in care se privatizeaza profituri si in care se socializeaza pierderi. China n-are nevoie de liberalizare economica. De ce au fost chinezii sclavii care au produs atat de mult pentru ca restu’ lumii, in special SUA, sa consume? Deoarece au vrut sa se protejeze. China avea nevoie de resurse strategice si tehnologie, si nu le putea achizitiona cu yuani. Avea nevoie de valuta universal acceptata, ergo dolari americani. Acuma ca si-a securizat pozitia geostrategica, pentru ce cacat e nevoie ca Li Keqiang sa „reformeze” economia Chinei? Daca vrea sa reformeze ceva, mai bine ar reforma pozitia guvernului vis-a-vis de dreptul la libera exprimare, la libera informare, sa revizioneze pozitia fata de drepturile homosexualilor samd.

China nu are nevoie de o economie condusa pe „principii” neoliberale. Astfel de vrajeli au condus la criza financiara ce afecteaza in continuare sistemul tranzatlantic. Europa e in mai mult cacat, deoarece n-are un mecanism de reciclare a surplusurilor comerciale, iar Troika (Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana, FMI) impreuna cu Germania continua sa aplice asupra europenilor o austeritate reminiscenta cu cea din tratatul de la Versailles. Aliatii au impus-o Germaniei dupa primul razboi mondial (si astfel s-a pavat drumul spre aparitia si dominatia ideologiei fasciste si naziste), iar acuma a venit randul Germaniei sa-si ia revansa in secolul XXI.

China trebuie sa-si concentreze productia spre pietele sale autohtone, spre reducerea discrepantei dintre bogati si saraci, sa-si imbunatateasca infrastructura, si sa puna capat saraciei abjecte. Nu sa creeze mediul perfect pentru ca toti parazitii financiari sa le invadeze economia sub pretextul „investitiilor”. Guvernul chinez ar trebui sa-si reduca prezenta opresiva din viata cetateanului chinez, nu sa lase economia nationala prada oligarhilor.

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: